Petite Klassiek

 

Wij zijn Petite Klassiek. Een jeugdmuziektheatergezelschap dat kinderen (en hun (groot)ouders) wil enthousiasmeren voor opera en klassieke muziek. Want volgens ons is deze prachtige kunstvorm het meer dan waard om al op jonge leeftijd te leren kennen!

Hieronder maak je kennis met onze makers en musici.

De makers

Bibi van den Dijck

Bibi van den Dijck

Artistiek leider, zangeres en maker

Sopraan Bibi van den Dijck is oprichter en artistiek leider van Petite Klassiek. Met veel plezier speelt en zingt zij in de voorstellingen ‘Spaghetti alla Callas’, ‘Het Wiegeliedjes Concert’ en ‘Kleur!’. Bibi studeerde zang aan het Codarts Conservatorium Rotterdam en aan het Conservatorium van Maastricht. Bibi was te horen in operaproducties bij onder meer de Nederlandse Reisopera. Namens stichting Diva Dichtbij zingt zij voor hen die zelf niet naar het theater kunnen: ouderen met dementie en kinderen met ernstig meervoudige beperking. Met het ensemble B.O.O.M! Bold Opera On the Move maakte zij diverse opera producties waarmee zij door Nederland toerde, waaronder ‘De Toverfluit’ in samenwerking met Frank Groothof.

Foto: Anneke van Meurs

Petra Rosa

Petra Rosa

Harpiste en maker

 

Petra Rosa is de harpiste van het Wiegeliedjes Concert. Zij studeerde harp aan het Conservatorium van Utrecht en het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Zij heeft als harpiste gewerkt bij diverse orkesten, waaronder het Amsterdams Promenade Orkest en het Metropole Orkest en werkte mee aan diverse theater- en televisieproducties. Als studiomuzikante werkte zij onder meer met Marco Borsato. Tegenwoordig verzorgt zij voornamelijk concerten in kleine intieme setting. Petra kan haar creativiteit helemaal kwijt in het maken en spelen van voorstellingen voor kinderen. 

Foto: Nicole Romijn

Caroline Erkelens

Caroline Erkelens

Zangeres, gitariste en theatermaker

 

Caroline zal vanaf seizoen ’24-’25 te zien zijn in de nieuwe voorstelling Kleur! Een studie klassieke gitaar, (flamenco)dans en de kleinkunstacademie brachten sopraan Caroline Erkelens in de wereld van de klassieke zang. Zij studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium en aan de University of Bloomington Indiana. Caroline zong in producties bij de Nationale Opera en Holland Opera. Met Groep Rood en De Zingende Harp maakte zij diverse muziektheatervoorstellingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Caroline is werkzaam als Zorg-Zangeres en zangdocente.

Melody Toering

Melody Toering

Vormgeving

 

Melody Toering heeft een achtergrond als beeldend kunstenaar en kreeg enige bekendheid met grote locatiespecifieke installaties. Ze werkt als freelancer voor QKunst en Humint Solutions. Daarnaast werkt ze als kunstenaar in kunst- en educatieprojecten, o.a. binnen Humint Solutions. Voor ‘Kleur’ maakt ze samen met de spelers een bont en aantrekkelijk decor waarin peuters en kleuters de wereld van kleur kunnen ontdekken.

Foto: Valerie Spanjer